Sunday, 1 January 2012

گزارشی از وضعیت نامناسب تغذیه در بند ۳۵۰ و زنان زندان اوین

:زندانیان بند 350 زندان اوین، طی آخرین هفته آذر ماه امسال، از گرفتن جیره غذایی نهار به دلیل کیفیت بسیار پائین آن امتناع کرده و آن را به آشپزخانه زندان اوین بازگرداندند. به گزارش جرس ، موضوع تغذیه زندانیان معضلی بسیار فوری بوده، که حتی درقانون (آئین نامه اجرایی سازمان زندانها و اقدامات تامینی مصوب 20/9/84) به آن تصریح شده است. مطابق ماده 95 قانون فوق حداقل برنامه غذایی زندانیان عبارت است از دادن سبزیجات، میوه، گوشت حداقل سه نوبت در هفته است، اقلامی که در جیره زندانیان به طور عام وجود ندارد. بر اساس گزارش رسیده، در حال حاضر تقریبا 90 درصد از جیره تحویل نهار در سطل های زباله اندرزگاه ها ، خصوصا بند 350 به صورت زباله در می آید. همچنین، کیفیت نامناسب برنج و خورش هایی که اغلب آبکی، بدون طبخ مناسب، فاقد گوشت و سرشار از سویا است، موجب شده که روزانه توسط زندانیان غذای جایگزین با افلامی که به صورت هفتگی توسط زندانیان تهیه می شود آماده گردد. تاکید آئین نامه زندان ها مبنی بر لزوم استفاده از گوشت در غذای مصرفی تا 2 ماه پیش به صورت نمادین رعایت می شد و در غذای تحویلی به بند 350، مقدار کمی گوشت به همراه انبوهی از سویا وجود داشت، اما از 2 ماه قبل تا کنون همان رعایت صوری قانونی نیز فراموش شده و در غذای تحویلی گوشتی مشاهده نمی شود. این اقدام خلاق قانون از سوی زندانها با توجیه نبود بودجه کافی اعلام می شود و این در حالی است که در اغلب بندهای زندان اوین، هزینه های سازمان زندانها در حداقل خود قرار دارد. برخلاف تصریح آیین نامه زندان ها، درحال حاضر در اغلب بندهای زندان اوین، حتی هزینه تاسیسات و امکانات اولیه از سوی زندانیان تامین می شود. در این گزارش همچنین آمده است: در بند 350 زندان اوین غیر ساختمان و تحت های موجود، قریب به اتفاق امکانات توسط زندانیان تهیه شده است. اقلامی همچون یخچال و فریزر، گاز، کولر، تلویزیون، فرش، قابلمه، کاسه، بشقاب، قاشق و چنگال، لیوان و پارچ، تزئینات و پرده، صندلی و.... با هزینه شخصی برخی از زندانیان تهیه شده است. این در حالی است که بنا به تصریح بندهای 240 تا 242 موضوع بخش مددکاری قانون زندانها، مسئولان زندان موظف به تامین نیازهای مادی زندانیان و خانواده آنها شد ه اند. هزینه تغذیه متعادل هز زندانی با وصف صورت گرفته ماهانه حداقل یک میلیون و 200 هزار ریال ارزیابی شده است که عموما برای جبران کمبودهای غذایی، نظیر میوه و سبزیجات، گوشت و لبنیات صورت می گیرد. همچنین، پزشکان حاضر، ارزش غذایی جیره واره شده به بند 350 را با توجه به دور ریز 90 درصد اقلام تحویلی به بندها، چیزی در حدود صفر می دانند، حال آنکه به گفته آنان، می توان با طبخ همین مواد غذایی و مصرف آن از سوی زندانیان، این ارزش غذایی را ارتقاء داد. در حال حاضر، غیر از صبحانه که با کاهش بودجه از میزان و حجم آن نیز کاشته شده است (یک بسته پنیر400 گرمی برای 20 نفر)، اغلب به صورت زباله از بند خارج می شود. غیر از جیره شام که به صورت عدس که مورد اقبال زندانیان قرار دارد، و در هفته 2 بار به زندانیان عرضه می شود، تنها جیره تحویلی قابل استفاده از سوی زندانیان همان صبحانه است که کمیت آن بسیار پائین است و نبود میوه جات نیز باعث شده است که به صورت هفتگی حدود 20 میلیون ریال میوه و سبزی وارد بند شود که به طور متوسط ماهانه 600 هزار ریال هزینه اضافی به زندانیان و خانواده آنان بار می کند. موضوع تهیه مواد اولیه برای طبخ غذا در بند نسوان به مراتب حادتر است، چرا که بند مذکور اجازه دریافت مستقیم اقلام مذکور را ندارد و صرفا در صورت اجازه و هماهنگی مدیر بند، می توان برخی از اقلام مورد نیاز آنان را از مجل خریدهای بند 350 تامین کرد، موضوعی که در هفته های گذشته سخت تر شده است و اجازه انتقال مواد اولیه به بند مذکور داده نمی شود

No comments:

Post a Comment